fbpx

På en trist baggrund rykker vi tættere på målet om at blive en one stop shopping-aktør med større logistiske fordele for vores kunder. 

Som led i vores bestræbelser på at tilbyde vores kunder et komplet sortiment af kvalitetsmøbler –  en ”one stop shopping” mulighedvalgte vi at investere i Canett Furniture i starten af 2020.

Med en ny strategisk retning for Canett ønskede vi i højere grad at udvikle egne modeller og designs samt ændre fokus i vores sourcing fra Asien til Østeuropa.

Sideløbende har vi arbejdet på en række nye modeller designet af bl.a. Morten Georgsen, og introduktionen af ”Dining Designed”-konceptet på spisestole, hvor synergierne mellem Canett Furniture og troels denmark er blevet ekstra synlige for vores kunder.

Covid-19 førte til konkurs

Konsekvenserne af Canett Furnitures tidligere strategi med primær sourcing i Asien oplevede vi fuldt ud i Covid-19-perioden, hvor omkostningerne til bl.a. fragt eksploderede, ligesom leverings- og transporttiderne blev voldsomt forlænget – alt sammen faktorer, der har medført et kraftigt øget behov for arbejdskapital og store lagerbindinger. Følgerne har desværre ramt Canett Furniture hårdt på både likviditet og kapitalbinding til det gamle sortiment fra Asien, hvor hjemtagelsesomkostningerne har været 6-8 gange højere end normalt.

Så til trods for at den nye strategi er lykkedes, og modtagelsen af vores nye modeller og sortiment fra europæiske producenter er gået over al forventning, oplever vi desværre samtidigt et møbelmarked, der betegnes som det værste i mere end 40 år. Derfor så vi ikke anden udvej end at erklære Canett Furniture konkurs.

Opsplitning af aktiviteterne

Helt i tråd med vores ønske om en ny strategisk retning om one stop shopping opstod muligheden for at overtage ABC-Reoler Aulum A/S i marts 2021 og dermed rettighederne til Quadrant og abc classic, der bliver produceret på fabrikken i Aulum.

Konkursen har ført til en opsplitning mellem de tidligere ejere, hvor Troels Denmark A/S i Møldrup har overtaget Canett Furniture, og JJ Finans, Aarhus ApS har overtaget ABC-Reoler.

Opsplitningen betyder, at ABC-Reoler igen skal varetage afsætning af sine egne produkter i markedet, henholdsvis ABC Classic og ABC Quadrant. Det forventes dog, at der trods opsplitningen opretholdes et godt samarbejde med troels denmark.

Canetts sortiment, leverandører og kunder kommer i sikker havn

troels denmark overtager alle produkter, rettigheder, debitorer, åbne ordre/indkøb og varelager, så vi også fremad kan sikre leverancerne af de udstillede varer og planlagte kampagner. Bjarke Østergaard Pedersen, CSO, udtaler:

”På trods af den triste baggrund, er jeg rigtig glad for, at vi har fundet en permanent løsning for Canett og de mange loyale kunder, som kan skabe ro og tryghed omkring sortimentet fremover”, og tilføjer ”Vi ser i lighed med kunderne, et stort potentiale i det nye sortiment og de synergier, der nu kan realiseres på leverancerne, sortimentet og i administrationen”.

Godt for klimaet, kunder og leverandører

For at optimere processerne og minimere transporten mellem lokationerne, er det vores plan at samle vores lager og logistik funktioner i Polen. Salg og produktudviklingen fortsætter uændret Kirsten Johs-Mathiasen, der fortsat vil have ansvaret for salget og produktudviklingen af sortimentet, udtaler:

”Det giver rigtig god mening at få samlet vores logistik og forædling tæt på fabrikken, og samtidigt få et LEAN setup, der kommer vores kunder til gode” og fortsætter ”vi har været hårdt ramt af følgerne af Covid-19, store varelagre og et vigende marked for vores gamle sortiment, jeg glæder mig derfor meget til dette nye setup”.

Den daglige kundeservice, ordrebehandling, mv. vil overgå til teamet i Møldrup, der udvides med en lille håndfuld tidligere Canett-ansatte. 

Overgangsperiode

I forbindelse med overtagelse, vil der i en kortere periode fortsat blive afsendt varer fra Canett i Lemvig, men planen er, at det fremtidige sortiment i løbet af efteråret vil blive fuldt integreret i troels denmark.

Vi beder derfor om forståelse, såfremt der skulle opstå kortere forsinkelser eller misforståelser, indtil vi har hele strukturen 120% på plads.

Kontakt

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

  • Administrerende direktør Claus S. Nørgaard (+45 20805801)
  • Salgsdirektør Bjarke Østergaard Pedersen (+45 20299110)
  • Kirsten Johs-Mathiasen (+45 20989822

Se hele Canett-stortimentet her. 

Andre nyheder

05.01 2024
Året, der gik - 2023

Et turbulent år er netop afsluttet. Alligevel hoppede vi ind i det nye med masser af optimisme og gå-på-mod.

Læs mere her >
17.11 2023
Medarbejdernyt

Mød det bedste, vi fik med fra Canett!

Læs mere her >
21.09 2023
En verden af muligheder – nu under ét tag

Det er os en stor glæde at byde velkommen til hele tre nye kategorier af kvalitet og komfort til det moderne hjem!

Læs mere her >